29 september 2012

CAP&Design

 I senaste numret av CAP&Design har jag fått mig ett litet uppslag. 

Så här ser det ut. Lite blandade illustrationer och en liten faktaruta om mig. 

Himlans roligt!

27 september 2012

Inbjudningar och menyer

Vi i Makeri har ju pysslat med att ta fram helheltslösningar för bröllop under sommaren. Med allt från styling till foto till trycksaker. Vi har jobbat med tre olika teman, retro, lantligt och stilrent. Här är kommer lite bättre bilder på inbjudningarna och menyerna. 

De här pysslade jag ihop till bröllopet i retrostil. Lite inspirerat från tallriksmönster. Fotona från det här bröllopetkonceptet finns att kika på på vår facebooksida. 
Och här är en inbjudan till ett bröllop med lite lantligt tema. Det gjorde jag tillsammans med min fina kollega Matilda.

Meny och bordsplaceringar. Lite foton från det här bröllopet hittar ni också på vår facebooksida!


26 september 2012

Idag flyttar jobbet hemifrån!

Idag kommer vara den sista dagen som jag jobbar hemifrån. I kväll flyttar jag äntligen in i vårt nya kontor! Det ska bli så himlans underbart! Jag kommer ha jobbarkompisar! Och det ska bli så himla skönt med lite vettiga rutiner. Att klä på sig, fixa till sig, och ta en promenad till jobbet. Och inte sitta hemma i sovkläderna. Men innan jag flyttar tänkte jag att det kunde vara kul att visa hur det ser ut nu. 
Här är en lite utzoomad bild av min arbetsplats. Mitt bland vardagsrumsmöblerna. 

 Lite stökigt skrivbord. 

Ännu rörigare skrivbordslåda. I den kan man hitta allt. Jag gillar det. 

Hylla med massa djur- och växtböcker. Och lite annat. 

Jobbarkompisar (elefant och björn) och lite pennor.

Låda för allt som ska postas. 

Och pyssellådan. Min dymo gick i tusen bitar efter att jag skrivit pyssel. 
Där har ni små glimtar hur det ser ut nu. Snart får ni se hur det blir på det riktiga kontoret!

25 september 2012

Makeri på kulturnatten

I lördags hade jag och Makeri uställning i vår nya lokal under Västeås Kulturnatt. 

Det kom massa folk! Det var verkligen fullt hus hela kvällen. Himla roligt. 

Det bjöds på juicer från Saltå Kvarn och hembakad äppelkaka. Och så ställde jag ut min slutuställning.

Vi i Makeri har jobbat mycket med att ta fram helhetslösningar till bröllop under sommaren. Där vi kan hjälpa personer som ska gifta sig med allt från trycksaker till fotografering och styling. 

Och vi visade resultatet i form av stora stilleben. 

Det blev himlans mysigt. Jag passade på att ta lite foton dagen efter. 

Makeri finns på facebook nu, in och gilla. Bilderna i det här inlägget är en salig blandning från alla i Makeri, Elin, Nathalie och Matilda. 

21 september 2012

Boken är klar! Kom på utställning i morgon!

Nu är min bok äntligen upptryckt i en liten upplaga! Här kommer några små glimtar. 

Den  är fylld med massa fina och knasiga kärlekshistorier. 

Om man tappat hoppet om att någonsin hitta den stora kärleken ska man läsa den. Annars också för den delen.  

I morgon kommer jag ställa ut den och alla illustrationer från boken under Västerås Kulturnatt. I samma lokal som denna utställning kommer även Makeri ställa ut. Läs mer om Makeri på det här blogginlägget. Lokalen vi kommer vara i är vårt nya kontor! Kom förbi! Köpmangatan 1A, mellan klockan 18-22. Här finns ett facebook-event med mer info!

20 september 2012

En frukost

En frukost i Instagram-format. 
Jag kunde inte bestämma mig om den var finast svartvit eller i färg.


18 september 2012

Bröllopsinbjudan

Jag hittade en bröllopsinbjudan som jag gjorde i vintras. Här är framsidan. Två flamingos som är kära. 

Insidan. 


Och baksidan.

17 september 2012

Makeri på Kulturnatten i Västerås!

Sen i våras har jag Elin, Matilda och Nathalie planerat och pysslat och letat lokal. Vi håller på att starta en kreativ byrå och ett frilanskontor här i Västerås. Makeri fick det heta. Och där kommer det makas med allt från illustration, till grafisk design, till fotografering, till styling, mm. Så himlans roligt! Hemsidan håller för fullt på att byggas, men kika gärna in ändå: makeri.nu

I väntan på det perfekta kontoret har vi jobbat fram ett bröllopskoncept. Där vi erbjuder helhetslösningar för bröllop. Med allt från fotograferingen, till inbjudningar och placeringskort, till dukning och styling. Här är lite små glimtar av det. 

Om man vill se mer än glimtar tycker jag att man ska komma till vår nya fina lokal på Västerås Kulturnatt och kika! Nu på lördag mellan 18-22, på Köpmangatan 1A. Här är ett Facebook-event! Kom om ni bor i stan! Eller om ni bor i närheten för den delen. 

Jag passar också på att ställa ut min slutuställning från Berghs på samma ställe samma kväll. Eftersom den också handlar om kärlek passade det ju himla bra. Jag efterlyste en massa udda kärlekshistorier, illustrerade och satte i en bok. För att ge lite hopp om att man kan träffa någon när man minst anar det. 

Här är lite bilder från utställningen på Berghs.

Avslutar med en liten bild på hela Makeri-gänget när vi var med i VLT. Glada är vi!

14 september 2012

Nytt i shoppen - Matrjosjka & Positivitetstavla

Jag har fått lite förfrågningar på att köpa dessa två illustrationer, och nu finns dem på Nordic Design Collective! Ni hittar Matrjosjkan här!

Och Positivitetstavlan (som den fick heta) här. Den kanske kan passa att ge till någon som är lite negativ. Eller till någon som kanske behöver lite pepp!

13 september 2012

Saker som aldrig blir

När jag kikade igenom alla mina filer på datorn här om dagen hittade jag den här bortglömda illustrationen.

För över två år sedan fick jag det här uppdraget av något nystartat företag som ville göra det finare att ha brandsläckare hemma. Och såhär blev mitt bidrag. Men det blev aldrig något av det.

11 september 2012

700 inlägg - en liten sammanfattning

Jag tänkte att det kunde passa med en liten sammanfattning på min blogghistoria nu när antalet blogginlägg hamnade på jämn siffra. Hör följer en bild från varje månad sedan starten.
Juni, juli, augusti och september 2008. Det var här jag började rita "på riktigt". Och startade bloggen. Flaskan ritade jag på Ölands Folkhögskola. Det andra är sommarpyssel.

Oktober, november, december 2008, och januari 2009. Här hade jag börjat på Östra Grevie folkhögskolas grafisk designlinje. Klippte mycket i gamla tidningar från 50-talet. Gjorde en tapet till konstfacks arbetsprover. Och fick se mitt bidrag till Telias telefonklottertävling hänga över hela landet.   

Februari, mars, april och maj 2009. Här ser ni mest bidrag till arbetsprover. 

Juni, juli, augusti och september 2009. Saker jag ritade under den sommaren. Och pepparkaksformerna var den första uppgiften jag fick på Berghs. Vi skulle förpacka ett typsnitt. 
 
Oktober, november, december 2009, och januari 2010. A och B kommer från en skoluppgift som jag gjorde med en klasskompis på Berghs. Under december hade jag en idiomkalender som julkalender. Och så gjorde jag en stopmotionfilm om distansförhållande med min dåvarande pojkvän. 

Februari, mars, april och maj 2010. Här är det mest ritade som jag kände för. Mönstret i sista rutan var ett bidrag till SCA:s mönstertävling som jag lyckades vinna. Jag vann en iPhone och en resecheck!  

Juni, juli, augusi och september 2010. Den sommaren ritade jag nästan ingenting. Sen till hösten tog jag uppehåll från Berghs och började på Grimslövs folkhögskola. Där screentrycktes det mycket. Och så började jag sälja på Signerat och fotade produktbilder. 
 
Oktober, november, december 2010, och januari 2011. Min bästaste väska som jag sydde och som jag fortfarande använder dagligen. Och jag gjorde en djurkalender som julkalender. Det var en galet kall vinter.   

Februari, mars, april och maj 2011. Hängde i screentryckshuset mest hela dagarna. Fixade fint i Grimslövs Föreningslokal. Byggde en stor hylla som var formad som ett A. Och pysslade med spets.

Juni, juli, augusti och september 2011. Jag ritade mycket den sommaren. Och sen till hösten började jag på Berghs igen. 

Oktober, november och december 2011, och januari 2012. Hjälpe Elin Ivemo med hennes grafiska profil. Bodde i Malmö och hade praktik. Hade "Djurkalendern du kanske inte visste fanns" som julkalender under december. 

Februari, mars, april och maj 2012. Hade en superfin minisemester i Dals Långed som bland annat bjöd på milkshakefest. Började efterlysa kärlekshistorier. Gjorde ett mobilskal och pysslade mest med mitt slutprojek. 

Juni, juli, augusti och september 2012. Var i USA nästan hela juni. Under juli tog jag lite bloggsemester och vanlig semester. Och under augusti ritades det massor. Och så blev det september som är nu.