31 maj 2011

Mitt superstora A

Såhär blev mitt superstora A när det blev klart. Jag är supernöjd och det passar precis på höjden på mina arkivlådor. Nu åker jag norrut i några dagar, ha det fint så länge!

30 maj 2011

500 inlägg, lite kladd och numera Västeråsare

Det tog min nästan exaxt tre år att knåpa ihop 500 inlägg. Nån dag snart kommer det en liten sammanfattning på det. Men idag får det bli en teckning jag knåpade ihop förra veckan. Just nu ligger jag i min säng nere i källaren hos mina föräldrar. Sommaren ska spenderas i Västerås. Grimslöv är slut. Och jag grät så mycket att jag i stort sätt bara har orkat sova sen jag kom hem i fredags. 

25 maj 2011

Många hjärtan på liten stol

Det är himlans kul och enkelt att göra mönster. Här är ett tyg med en massa anatomiska hjärtan som jag gjort.
Tyget fick hamna på den här lilla stolen. När jag köpte stolen hade den ett rött och lurvigt tyg på sig. Det blev finare såhär.

24 maj 2011

Allt blir lite finare om det får sig en ram




Här har ni en liten samling av de tryck jag gjort under våren. Det blir himlans fint när man spänner upp det på ramar. Den stora ugglan är dock en målning. Jag ser fram emot att få hänga upp dem i mitt lilla rum i källaren hos mina föräldrar. Det bästa (eller kanske det enda roliga) med att flytta så ofta som jag gör är att man får pyssla och inreda nya hem så många gånger om året. Det gillar jag. Jag har minst två flyttar kvar innan mitt flyttliv är slut. Idag har jag förövrigt lärt mig hur hemskt det är att tvätta screenramar. Om man inte lyckas få bort allt med det vanliga medlet måste man ta ett superfrätande medel. 99 ramar har vi penslat på sånt medel på idag. Jag har utslag på armarna. Nu återstår bara högtryckstvättande.

23 maj 2011

Min sista dag i Grimslövs verkstäder

Idag är den sista dagen vi får jobba i våra verkstäder på skolan. Jag har gjort en massa ramar hela dagen till en massa tryck jag gjort under våren. Jag har nästan aldrig byxor på mig och klänningar har sällan fickor. Då blir det lättast att anteckna måtten på handen. Mina händer är så slitna efter detta år. Och dessutom lyckades jag bränna mig på en liten lökbit i helgen. Hur alla ramar blev får ni se imorgon. Jag är nöjd. Nu ska jag ut för min sista natt i tryckhuset.

22 maj 2011

Idag är jag fulast i hela världen...




För en vecka sen eller två fixade jag en screentrycksram med den här meningen. Den är rätt tragisk, det vet jag, men rätt ofta så känns det lite såhär. Min pappa tyckte att det var hemskt att jag tänkte så, men nästan alla jag känner (förutom pappa då) har fuldagar. Tänk va skönt om man inte hade det... Om någon är sugen på att köpa denna sorgliga men sanna text är det bara att maila.

21 maj 2011

En hjort från Vislanda

Här om dagen hittade jag den här hjorten för 5kr på Röda korset i Vislanda. Det ligger ungefär en mil från skolan.
Den är sjukt plastig och har en obehaglig blick, men jag gillar den ändå.
Det här kan nog vara mitt sista fynd på kupan i Vislanda. Dit har man kunnat åka när man behövt komma ifrån verkstäderna ett tag, eller bara kände för en liten utflykt. Hejdå Vislanda.

20 maj 2011

Handryckta tygkassar

Nu kan man köpa tygkassar med ett litet urval av mina illustrationer på. De är ekologiska och han sådär braiga långa handtag. Klicka på bilderna för att komma till shopen!



Trevlig fredag på er! 
För mig kommer det här bli min sista fredagskväll som småläning. Nästa fredag bor jag i Västerås igen. Det är konstigt hur snabbt saker tar slut. Den kommande veckan kommer jag göra allt för sista gången. Idag åkte vi in till Växjö och handlade inför helgen för sista gången. Det kändes så sorgligt att jag fällde några tårar. Men jisses vad det ska bli skönt att komma till en stad igen. Sommar-Västerås är bra.

19 maj 2011

Bröllop

Min andra storasyster gifter sig i slutet på sommaren, och jag fick det himlans fina uppdraget att göra deras inbjudningskort. När min lite äldre storasyster gifte sig för sisådär tre år sedan gjorde jag hennes inbjudningar, där såg det ut såhär.

Min syster representerar älgen och hennes kille en åsna. Älgen ses ju som ganska så svensk, därför fick min syster vara älg. Och hennes kille fick vara åsna eftersom han är från Barcelona. Åsnan är nämligen en symbol för katalonien. Nästan alla bilar i Barcelona har små åsnor där bak.

18 maj 2011

Min fantasi under 90-talet

När jag var hemma i Västerås en supersnabb sväng för att börja mitt flytt hittade jag massa texter och bilder från lågstadiet. Jag hade svårt att välja så här får ni en hel drös med bilder och texter. Jag vet inte om min mormor kan flyga, men här kan hon det...
Jag kan ha varit lite poetisk i lågstadiet, för min farmor dog ungefär när den här bilden gjordes.



Supersmart!
"Vem har tagit min kaka? När går nästa tåg?"

Om ni undrar varför Sniglar flyger så har ni svaret här.
Jag kommer ihåg att vi hade en låda med massa bilder man kunde skriva texter till, jag har säker 100 olika små konstiga historier, här är en.
Vad man behöver på en öde ö...

Mycket handlade om döden och mycket om kristendomen, ganska kusligt. Två av kanske 15 små skrivböcker handlade om kristendomen.
Himla mycket om döden som sagt...
Det var mycket texter om djur, jag gillade djur supermycket redan då....

16 maj 2011

Kaninfamiljen och hejdå Småland

Kom på att jag glömt att visa er hur kaninfamiljen blev. 
Nu far jag och min bil upp mot Västerås för att få hem första flyttlasset. Snart är det hejdå Småland för min del. 

12 maj 2011

Hej hej hemskt mycket hej!

Nu är jag hemma från Oslo, och från en liten bloggpaus. Jag tog kort på mina skor varje dag på olika platser. Resten av bilderna får ni se en annan dag. Men Oslo var fint.

1 maj 2011

Min arbetsplats

Såhär ser det ut på min arbetsplats i skolan. Jag har satt upp en massa av mina illustrationer peppa mig. Jag sitter dock väldigt sällan där. Hela vintern har det blåst kallt från fönstret och med kalla stela händer går det inte att rita. Imorgon åker vi på klassresa till Oslo. Jag kommer hem igen till Smålands skogar på torsdagkväll. Så fram tills dess kommer det nog vara rätt tomt här. Hej så länge!